Harabin: "Aki nem szívesen csókolózik, ne legyen politikus"

2013. július 26. - 10:11 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság elnöke a főügyész kinevezésén csókolgatta a kormányfőt, most blogján reagált az őt ért bírálatokra.

Harabin: "Aki nem szívesen csókolózik, ne legyen politikus"

A múlt heti esemény és a Fico orcájára lenyomott három puszi nagy visszhangot váltott ki a szlovák sajtóban. Štefan Harabin saját blogjában reagált a Hospodárske Noviny gazdasági napilap cikkére, amiben politikusok véleményét kérték ki Harabin és Fico csókjairól.

"Hihetetlen milyen vihart tud kavarni - a biliben - egy csókokkal történő szláv üdvözlés. Milyen rosszindulatú és értelmetlen összahasonlításokat válthatnak ki egyes politikusokból. Ez leírja a kort amiben élünk, amikor sok politikust és újítót egyáltalán nem érdekel, hogy majdnem 50 ezer állampolgár - nyugdíjasok - hal bele adósságaiba a rossz jogszabályok miatt, annak köszönhetően, hogy továbbra is zöld utat kapnak az uzsorások. Sőt, ezeknek az embereknek ezek az újítók adják az utolsó csókot kivégzésük előtt.

Szintén a jelenkort jellemzi, hogy epés megjegyzéseket és gyűlölködést vált ki, ha európai szlávként, pravoszláv felekezetűként egy általam megbecsült emberrel találkozom, és három csókot adok neki. Közben a jelentős európai politikusok között is sokan vannak, akik csókkal üdvözlik társaikat.

Manapság ez nem járja, mert az új vezetők eldobják zsidó-keresztény elveiket, melyekre Európát alapozni kéne, és férfiak között csak a szerelmi-erotikus csókokat pártolják, mert csak az a szent és a helyes. Személy szerint az ilyen megnyilvánulásokat sem ellenzem, csak nem értem ezt a dogmatizmust és a támadásokat azok ellen, akik más véleményen vannak.

Emelett elképzelhető, ha mindannyian többet csókolgatnánk és megbecsülnénk egymást, valamint a pozitívumokat keresnénk, könnyebb lenne az élet itt a Tátra alatt. Csak hát abban az esetben elveszítenék kenyérkereseti lehetőségüket azok az újítók, akiknek a politikában csak az ellenségkeresés számít."

(parameter)