Egy csókot már az állam sem büntetne a családi pótlék megvonásával

2013. augusztus 1. - 10:58 | Belföld

A kormány már nem szeretné megvonni a családi pótlékot azon szülőktől, akiknek gyermeke egyszer vét az iskolai rendszabályzat ellen.

Egy csókot már az állam sem büntetne a családi pótlék megvonásával

A családi pótlékról szóló törvény módosító javaslata eddig úgy fogalmazott, hogy a szülő elmulasztja nevelési kötelezettségét, amennyiben a gyerek vétkezik az iskolai rendszabályzattal szemben vagy megsérti a viselkedési szabályokat, amelyekért megrovást kapott".

A Sme korábban egy összeállítást készített több iskolai rend alapján, hogy mi minősül szabálysértésnek az iskolában, és mi az, ami tiltott. Helytelennek számít az extravagáns fülbevaló, több fülbevaló egy fülben, a piercing, lánc vagy lézereszköz viselete a ruházaton, a kihívő öltözködés, a smink, a tetoválás és a körömfestés is.
Ezekről bővebben ITT írtunk.

Jozef Burian munkaügyi államtitkár azonban helyt adott a Milan Šimečka Alapítvány észrevételének, amely szerint indokolatlanul szigorú a jogszabályjavaslat, ami ráadásul egyéni visszaélésekre és diszkriminációra nyújt lehetőséget.

A törvényjavaslatból ezért kivették a viselkedési szabályok megsértésére vonatkozó részt. Megrovást akkor ad az iskola a diáknak, ha az súlyos vagy ismételt szabálysértést követ el.

Bár Burian egy hangyányit enyhített a törvényjavaslaton, a szülőknek továbbra is érdemes tüzetesen áttanulmányozni az adott iskola rendszabályzatát, amelybe gyermekük jár. Az iskolák ugyanis egyénileg állítják az össze, és nagyobb eltérések is mutatkozhatnak abban, hogy mi minősül szabálysértésnek.

SME/para

Címkék: családi pótlék