Becsődölt a szlovákiai Best Reisen utazási iroda, Egyiptomban maradtak az utasaik

2013. augusztus 4. - 09:54 | Belföld

A Best Reisen - Best Choice utazási iroda saját weboldalán tájékoztatott arról, hogy csődbe ment - adta hírül a Markíza televízió.

Becsődölt a szlovákiai Best Reisen utazási iroda, Egyiptomban maradtak az utasaik

Voltak, akik pénteken még utazást vásároltak az irodánál, aznap azonban kiderült, hogy az csődbe ment, és utasai Egyiptomban ragadtak. A Markíza megkeresésére nem árulták el, mennyi utasuk lehet külföldön.

A cég másodlagos fizetésképtelenséget jelölt meg, mint a csőd okát. A Kooperatívánál van 2,5 millió euró értékig biztosításuk. "Folyamatosan csökkent a kereslet bizonyos központi úticélok iránt az elmúlt nyaraló szezonokban, ezt a csökkenést a helyi politikai szituáció kiéleződése, illetve a hazai idegenforgalmi passzivitás és a versenykörnyezet romlása okozta. Emiatt a Best Reisen - Best Choice utazási iroda a másodlagos fizetésképtelenség állapotába került" - közölték.

Az utasokat a Koris utazási iroda szállítja haza. Képviselőjük, Filip Foltín vasárnap közölte, hogy akadnak, akik már itthon is vannak, mások úton, megint mások pedig még a repülésre várnak. Elmondása szerint Egyiptomon kívül törökországi és tunéziai turistákat is érint az intézkedés.

A Best Reisen - Best Choice utazási iroda 2005 óta van jelen a szlovákiai piacon, és olyan országokba kínált nyaralásokat, mint Egyiptom, Tunézia vagy Törökország. Saját közlésük szerint évente több ezer utas nyaralását biztosították. Közölték viszont, hogy az innovációk, a jelentős invesztíciók és egyéb intézkedések ellenére az elmúlt évek veszteségeit nem sikerült megfordítaniuk.

E héten ez már a második csődöt jelentő utazási iroda Szlovákiában. Hétfőn jelentett csődöt a besztercebányai A-Tour. Ők 88 turistát hagytak Bulgáriában, akik azóta már hazaérkeztek. Május közepén pedig a Tiptour jelentett csődöt.

TVnoviny.sk/SITA/para