Kidobták a kormányhivatalból Alojz Hlinát?

2013. augusztus 14. - 12:59 | Belföld

Alojz Hlina független parlamenti képviselő a minisztereket akarta kérdőre vonni a kormány ülésén szerdán, de nem sikerült neki.

Kidobták a kormányhivatalból Alojz Hlinát?

Hlina szavai szerint kivezették az épületből. Azt mondta, hogy először lent várt a lépcsők alatt, majd felsétált az ülésterem elé, végül megpróbált bekopogni. "Kivonszoltak, mint valami takarítót egy föld alatti folyosón keresztül, miközben minimális ellenállást tanúsítottam" - mesélte.

Hlina elmondta, hogy abból a helyiségből vezették ki, ahol hivatalnokok és miniszteri szóvivők ültek. Interpellációkat akart a miniszterek elé tárni, mivel elmondása szerint erre nem volt lehetősége a június 27-i parlamenti ülésen. Hozzátette, hogy szerette volna kihasználni jogát a kormány interpellálására, mégpedig ott, ahol a kormány éppen tartózkodik. Közölte azt is, hogy erről értesítette a kormányfőt, de nem kapott rá választ.

Hlina figyelmeztetett, hogy az alkotmányban is benne van, hogy a képviselőnek joga van interpellálni a minisztereket, az ugyanakkor nincs ott, hogy hol, mindössze annyi, hogy a parlamentben kaphat választ az interpellációjára.

SITA/para