Viliam M. őrizetben marad

2013. augusztus 16. - 19:20 | Belföld

Viliam M.-et a hatóságok február 7-én szállították haza Venezuelából, a Speciális Büntetőbíróság pénteki döntése szerint továbbra is őrizetben marad.

Viliam M. őrizetben marad

"A bíró teljes mértékben jóváhagyta az ügyész javaslatát, és a vádlott vizsgálati fogságát 2014. április 7-ig meghosszabbította. A vádlott fellebbezett, az iratot hétfőn továbbítják a Legfelsőbb Bíróságra, ahol elbírálják majd a fellebbezést" - közölte a Specializált Büntetőbíróság szóvivője, Katarína Kudjáková.

Viliam M.-et azzal gyanúsítják, hogy részt vett Peter Čongrády alvilági főnök meggyilkolásában. Ügyvédje korábban azt állította, Viliam M. a gyilkosság idején, valamint előtte és utána sem tartózkodott Szlovákiában. Azonban az ügyészség néhány hónappal ezelőtt több bizonyítékot is talált, miszerint a vádlott mégis itthon tartózkodott abban az időben.

A bíró Viliam M. Venezuelából történő hazaszállítása után azonnal elrendelte a vádlott vizsgálati fogságba helyezését - főként azért, mert fennállt a tanúk befolyásolásának veszélye, valamint az, hogy folytatja illegális tevékenységét. Viliam M. akkor is nyújtott be fellebbezést, de akkor a Legfelsőbb Bíróság azt elutasította.

Viliam M.-t - akit egyébként Besztercebányán tartanak fogva - a gyilkosságon kívül több bűncselekménnyel is vádolják, a vádakat védője szerint határozottan elutasítja.

(sita/parameter)