Hlina: Ha rátámadtam volna Martvoňra, az intenzív osztályon feküdne

2013. szeptember 4. - 15:13 | Belföld

Alojz Hlina tagadja, hogy a szerdai parlamenti ülésen rátámadt Anton Martvoň Smeres képviselőre.

Hlina: Ha rátámadtam volna Martvoňra, az intenzív osztályon feküdne

„Ha rátámadtam volna, akkor az intenzív osztályon feküdne – mondta Hlina a SITA-nak. Ehhez azt is hozzátette, hogy az ő világában komolyan kel venni minden szót.

Hlina szerint Martvoň már régóta provokálta őt. „Az, hogy azt mondta, hogy úgy gazdagodtam meg, hogy alkoholt adtam el fiataloknak, az már túllépett minden határt“ – jelentete ki a független képviselő, aki azt is elárulta, hogy a konfliktus előtt arra kérte képviselőtársát, hogy nézzen a szemébe és jól gondolja át, hogy mit fog mond.

A konfliktus lejátszódásakor Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) vezette a parlamenti ülést. Zmajkovičová úgy véli, hogy a parlamentbe néha olyan képviselők is bekerülnek, akik a figyelem középpontjába akarnak kerülni, Hlina viselkedése is ezt bizonyítja. Martvoň a parlament mandátumvizsgáló és mentelmi bizpttságához fordul a történtek miatt.

Hlina és Martvoň az elmúlt hónapokban már többször is szóváltásba keveredett a parlamentben. Hlina többször is azzal vádolta Martvoňt, hogy az ő jogi karon lévő számítógépéről több rágalmazó e-mailt is küldtek egy hivatalnoknőnek, aki a tisztességtelen játékaikra rámutatott. Martvoň ez ügyben már büntető feljelentést is tett Hlina ellen.

sita/para