Új üzemet épít pozsonyi telephelyén a Slovnaft

2013. szeptember 6. - 16:05 | Belföld

A Slovnaft - mely a MOL-csoport tagja - pénteken megkezdte legújabb üzemének építését, melyben 2015-től megkezdődhet a polietilén gyártása, amely a legszélesebb körben használt műanyag. A mintegy 300 millió eurós beruházást a társaság saját forrásaiból, valamint hitelekből finanszírozza - nem folyamodnak állami támogatásért.

Új üzemet épít pozsonyi telephelyén a Slovnaft

A Slovnaft jelenleg évi 40 ezer tonna polietilén legyártására képes, az új üzem átadását követően - melyre legkésőbb két éven belül sor kerül - ez a kapacitás évi 220 ezer tonnára növekedhet.

Világi Oszkár, a Slovnaft igazgatótanácsának elnöke nagyon örül az új fejlesztésnek, ünnepi beszédében hangsúlyozta: a beruházás fontos mérföldkő a vállalat számára, a fejlesztésekkel pedig egyre több ember kaphat munkát a régióban. A sajtónak nyilatkozva hangsúlyozta: a projekthez nem igényeltek állami támogatást, azt saját forrásból és hitelekből finanszírozzák.

"Nagyon fontos, hogy a munkálatok során a legmodernebb technikát fogják alkalmazni, új üzem épül, ráadásul új logisztikai infrastruktúra is létrejön" - mondta ünnepi beszédében Robert Fico miniszterelnök.

Az új üzem felépítését a társaság leányvállalatai, az olasz Tecnimont, és a német Tecnimont Planung und Industrieanlagenbau végzi. Az LDPE4 üzem megépítésén várhatóan akár 1000 személy is dolgozhat a beszállító cégek alkalmazásában.

A Budapesten székelő MOL-csoport tagjai a világ több, mint 40 országában működnek, körülbelül 30 ezer embernek adnak munkát. A vállalat 1700 benzinkutat üzemeltet Európa 11 országában.

(parameter)