SME: Olcsó lakást a gázművektől

2013. szeptember 16. - 09:57 | Belföld

A Sme napilap szerint kifizetődő ellenőrizni a Szlovák Gázműveket, melyet a Fico-kormány most készül újra-államosítani...

SME: Olcsó lakást a gázművektől

Igor Federič, a kormányhivatal mostani igazgatója például 2004-ben erősen áron alul jutott hozzá egy tetőtéri lakáshoz az SPP-től 2004-ben. Ezt a tényt csak most pénteken ismerte el – ugyanakkor az árat nem volt hajlandó elárulni.

„Vagy 70-szer drágábban vettem meg, mint ahogy azt Kinčeš úr vette volt.” – nyilatkozta a SMER politikusa utalva az SDK-s Pavol Kinčeš botrányára.

Kinčeš, az SPP akkori igazgatója 2001-ben 164 négyzetméteres lakását 1648 koronás (55 euró) négyzetméterenkénti áron vette meg. Ez a botrány kipattanása után az igazgatói székébe került.

A SME egy másik cikkében a Gorilla iratokra hivatkozva tette közzé, hogy 2006-ban Robert Fico személyi asszisztense, František Határ is érdeklődött egy SPP-beli állás iránt. Határ szerint Fico állami cégek felügyelő-bizottságában kínált neki posztot. A PENTA vezetője, Jaroslav Haščák viszont lebeszélte, mondván ne menjen olyan felügyelő-bizottságba, ahol külföldi tulajdonos is van – példaként pedig az SPP-t hozta fel.

A Penta tagadja az információ valós mivoltát, a Smer pedig jobboldali botrány-keltést emleget.

- sita/para -