Cirkusz a parlamentben III.: Több mint száz üres szeszes üveget talált egy takarítónő a Smer-frakció üléstermében?

2013. szeptember 18. - 11:58 | Belföld

Az OĽaNO képvisleői legalábbis ezt állíják, a tippet pedig állítólag egy takarítónőtől kapták, aki azokat a Smer frakciójának ülésterméből hozta ki.

Cirkusz a parlamentben III.: Több mint száz üres szeszes üveget talált egy takarítónő a Smer-frakció üléstermében?

A parlament szemetes konténerében több mint száz üres alkoholos üveget találtak. Volt köztük whisky-s és rumos is, de többnyire boros üvegek voltak. Igor Matovič közölte a sajtóval, hogy egy takarítónőtől szerzett tudomást az üvegekről, amelyek állítása szerint a Smer frakciójának ülésterméből származnak.

A takarítőnő azonban később cáfolta, hogy beszélt volna Matovič-csal vagy az OĽaNO képviselőivel, illetve hogy a Smer helyiségéből hozott volna ki üvegeket. "Amikor reggel hatkor takarítani voltam, nem találtam semmilyen üvegeket" - jegyezte meg. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy a képviselők elszállásolására szolgáló helyiségekből származhatnak-e az üvegek, mivel elmondása szerint azt mások takarítják.

A Smer ittas képviselőit többen is kritizálták az ellenzék soraiból a Robert Fico ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány megvitatása kapcsán összehívott, szerda reggelig tartó rendkívüli ülésen, amelyen kisebb verekedésbe is keveredtek Matovič-csal és Jozef Viskupič-csal. Viskupič az egészségügyi szolgálatnak kellett ellátnia az incidens után.

Viskupič közlése szerint alkoholt nem árusítanak a parlamentben, így kizárt, hogy a Smeresek ott vették. Matovič elmondta, sajnálja a takarítónőt, ugyanis szerinte Pavol Paška ki fogja őt rúgni. Ha így történik, azt ígérte, hogy talál neki munkát. Az Egyszerű Emberek elnöke szerint a takarítónőt megdöbbentették az éjszaka történtek és az is, amit talált. Úgy véli, ilyet egy takarítónő biztosan nem találna ki.

Viskupič emlékeztetett kollégája, Branislav Škripek javaslatára, aki megfújatná a képviselőket a parlamentben. Škripek szerint az a legszánalmasabb, hogy az ittas képviselők verekedést provokáltak, majd nem győzték elhárítani a felelősséget, hogy vajon ki és kit látott részegen, végül pedig egy halom üres üveget találnak.

SME/para