A fogantatástól a természetes halálig: nyolcvanezer „jóakaratú életvédő" menetelt

2013. szeptember 23. - 08:41 | Belföld

A szervezők szerint 80 ezer keresztyén életvédő vonult fel Kassán a „Nemzeti menetelés az életért” rendezvényen.

A fogantatástól a természetes halálig: nyolcvanezer „jóakaratú életvédő" menetelt

Tomáš Kováčik, a menet szóvivője szerint az első ilyen rendezvény mintegy 80 ezer euróba került, amit cégek és magánszemélyek adtak össze adományként.

Bernard Bober kassai segédpüspök a kitűnő hangulatot díjazta. Szerinte „Kassa nem csak Szlovákiának, hanem az egész világnak küldött kitűnő üzenetet”.

„Ma a jóakaratú emberek szimbiózisát élhettük meg. Teret nyitottunk a nyilvános fellépésre az embereknek, mely szerint az életet védeni kell – és csaknem 100 ezren jöttek el. Ebből a szempontból a rendezvény túlszárnyalta az elképzeléseinket.“ – nyilatkozta Marek Michalčík, a Menet koordinátora. Szerinte a résztvevők által elfogadott nyilatkozat arra kötelezi az embereket, hogy már a mindennapi életben váltsák valóra az abban foglaltakat. Amennyiben szükség lesz rá, újabb meneteket is szerveznének.

A menetet kezdeményező Dušan Škurla szerint ezzel a rendezvénnyel teljesedett be a Kassa Európa Kulturális Fővárosa 2013 eszméje.

„Emberek tömegei mondták el nyilvánosan, hogy támogatják az élet védelmét a fogantatástól a természetes halálig, hogy támogatják a hagyományos családot.” – tette hozzá.

- sita/para -