Új vezérigazgatója van a Markízának

2013. szeptember 25. - 16:46 | Belföld

Az osztrák Matthias Settele váltja Zuzana Ťapákovát a Markíza televízió vezérigazgatói posztján – informálta a nyilvánosságot szerdán a Central European Enterprises Ltd  (CME).

Új vezérigazgatója van a Markízának

Christoph Mainusch, a CME ügyvezető igazgatója szerint Matthias Settele igazi profi, érti a dolgát, aki kritikus időszakban veszi át a Markíza televízió vezetését. Mainusch megköszönte Zuzana Ťapáková eddigi munkáját a csatorna élén.

Zuzana Ťapáková, a Markíza egykori igazgatója (Fotó: SITA)

Ťapáková távozásáról már akkor pletyáltak, amikor augusztus 21-én a CME bejelentette, hogy vezetőjük, Adrian Sarbu lemond posztjáról. Ekkor a Markízánál nem kommentálták a vezérigazgató-váltással kapcsolatos híreszteléseket.

A Central European Enterprises Ltd szeptember elején arról informálta a médiát, hogy megtalálták Adrian Sarbu utódját. Szeptember 16-tól Christoph Mainusch és Michael Del Nin menedzserek irányítják a társaságot.

„Örülök, hogy én vezethetem a szlovákiai csapatot, s bízom abban, hogy részese lehetek a Markíza sikereinek és hozzájárulhatok a csatorna fejlődéséhez” – áll Matthias Settele, a Markíza új vezérigazgatójának sajtóközleményében.

Matthias Settele mostani megbízatása előtt a Turner Nordic és Baltic társaság főmenedzsere volt , dolgozott az osztrák ORF televízió tanácsadójaként, az RTL Groupnak, az MTG/Viasat groupnak és a Turner Broadcasting International társaságoknak.

sita/para