Hlina zsarolásért feljelentette a Smer képviselőjét

2013. október 4. - 11:27 | Belföld

Alojz Hlina független parlamenti képviselő zsarolásért jelentette fel Anton Martvoňt (Smer-SD), akire ő támadott rá a parlamentben, miután az provokálta.

Hlina zsarolásért feljelentette a Smer képviselőjét

Hlina szerint Martvoň azzal merítette ki a zsarolás tényét, hogy azt mondta neki, nem tesz ellene büntető feljelentést a támadásáért, amennyiben bocsánatot kér tőle.

"Nem hagyom magam megfélemlíteni, zsarolni pedig végképp" - jegyezte meg Hlina. Hozzátette, hogy nem ő sértett törvényt, hanem Martvoň, ráadásul kétszer is.

Hlina a parlament ülésén azt követően támadt rá Martvoňra, hogy az azzal vádolta, hogy abból gazdagodott meg, hogy alkoholt árult fiatalkorúaknak. Hlina erre felbőszült, és rátámadott a Smer képviselőjére, a nyakánál ragadta meg, majd azt mondta neki, hogy nézzen a szemeibe. Martvoň úgy nyilatkozott a támadásról, hogy belökte őt a székek közé, de ő nme ütött vissza. Hlina pedig elutasította, hogy rátámadott, mondván, "ha rátámadtam volna, akkor az intenzív osztályon feküdne".

Hlina később bocsánatot kért az összes képviselőtől, kivéve Martvoňtól. Hlina egyúttal arra kérte Martvoňt, hogy ismételje meg a parlamenti üléstermen kívül is, amit ott állított róla. Úgy véli ugyanis, hogy azon kívül nem merészeli, mivel ott már nem élvez védettséget a kijelentéseivel szemben.

TASR/para