A Híd beállt Hrušovský mögé, az SDKÚ-DS kivár

2013. október 8. - 14:00 | Belföld

A kereszténydemokrata KDH elnöksége hétfőn úgy döntött, hogy a szintén jobboldali SDKÚ-DS támogatása nélkül is elindítják az államfőválasztáson jelöltjüket, Pavol Hrušovskýt. Bugár Béla szerint erre előbb is rájöhettek volna...

A Híd beállt Hrušovský mögé, az SDKÚ-DS kivár

A Híd elnöke a SITA hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a nyár folyamán, és most is voltak olyan rendezvények, melyeket Hrušovský kihasználhatott volna a kampány szempontjából. "Üdvözlöm a KDH döntését. Most az SDKÚ-DS döntésére várunk" - mondta Bugár.

Arra a kérdésre, bízik-e abban, hogy az SDKÚ-DS végül szintén Hrušovskýt fogja támogatni, azt válaszolta: ez nem bizalom, hanem egy ép politikai döntés kérdése. "Saját elnökjelöltjük nem lesz, így azokból kell választaniuk, akik indulnak. Pavol Hrušovský többször is bebizonyította, hogy képes államférfiúi döntéseket hozni" - jelentette ki Bugár Béla.

A KDH politikusa, Pavol Hrušovský az SDKÚ-DS támogatása nélkül is elindul a 2014-es államfőválasztáson - így döntött hétfőn a párt elnöksége. A döntést szombaton még a KDH Országos Tanácsának is jóvá kell hagynia.

Hrušovský még nyáron jelentette be, hogy amennyiben megszerzi a Népi Platform pártjainak (KDH, Híd, SDKÚ-DS) támogatását, megméretteti magát az elnökválasztáson. A Híd és a KDH júniusban támogatásáról biztosította a kereszténydemokrata politikust, az SDKÚ-DS viszont egy párthatározat alapján csak akkor dönti el kit támogat, ha már az összes jelölt neve ismert lesz.

(sita/parameter)