48 órás kampánycsend lehet a választások előtt

2013. október 10. - 13:56 | Belföld

48 órás moratórium léphet életbe ismét a választások előtt - közölte Jana Žitňanská független parlamenti képviselő, miután a belügyminiszterrel, Robert Kaliňákkal tárgyalt.

Ugyanakkor az a kérdés elmondása szerint még nyitott, hogy melyik választások előtt léphet életbe a törvény. Eredetileg a belügy azt javasolta, hogy az már érintse az elnökválasztást, amely tavasszal lesz, az ellenzék azonban ezzel nem értett egyet, mivel érvelésük szerint ennek kampánya már gyakorlatilag elkezdődött.

Robert Kaliňák Žitňanská közlése szerint szintén nyitott még a tárgyalásra az állandó választási bizottság felállítása kapcsán. "Nyitott marad a kérdés, hogy abban a pártok jelöltjein kívül helyet kaphatnának-e civil szervezetek vagy az ügyészség küldöttei" - mondta. E bizottság egy új szervként jönne létre, a belügyminisztérium a gyakorlatban csak szolgálatot teljesítene a részére.

Robert Kaliňák csütörtök délelőtt 11 órára hívta össze a találkozót, ugyanakkor csak pár órával előtte jelezte mindezt, ezért az ellenzéki képviselők nem is jelentek meg, Žitňanskát leszámítva, aki a NoVa-t képviselte, valamint Alojz Hlina független képviselőt, aki később érkezett.

Legközelebb hétfőn tárgyalhatnak a választási kódexekről.

SITA/para

Címkék: kampánycsend