Az OĽaNO országos aláírásgyűjtést indított a kormány leváltásáért

2013. október 15. - 09:59 | Belföld

Az OĽaNO országos aláírásgyűjtésbe kezdett a kormány leváltásáért.

Az OĽaNO országos aláírásgyűjtést indított a kormány leváltásáért

„A petíció egy eszköz ahhoz, hogy kinyissuk az emberek szemét és megmutassuk nekik, hogy mi zajlik a parlamentben, milyen különbség van azon dolgok között, amit a Smer mond, és amit tesz. Véget kell vetni a hazugságoknak. A politikának nem szabad szolgálni az állampolgárok leggazdgabbjainak két százalékát“ – niylatkozta a SITA-nak Helena Mezenská, az OĽaNO parlamenti képviselője, aki már elkezdte a petíció terjesztését, mivel pártja az egész országban szeretne gyűjteni aláírásokat.

Mezenská mondanivalójában kiemelte, hogy az állam az összes állampolgáré, nem csupán a befolyásos üzleti csoportoké. A képviselőnő a kormány szemére hányta a megújúló energiákról szóló törvényjavaslatot is. „Léteznek olyan üzletemberek, akiknek a kormány speciális figyelmet szentel. Ez nem csupán más vállalkozók rovására megy, hanem Szlovákia állampolgárainak rovására is“ – jelentette ki az OĽaNO politikusa.

Míg tavaly az ellenzéknek sikerült elérnie azt, hogy megakadályozzák a megújúló energiáról szóló törvényjavaslat elfogadását, mely Mezenská szerint a Pentához fűződik, most a kormány újra benyújtotta ezt a törvényjavaslatot, mely több tízmillió eurót biztosít a U. S. Steel számára.

Mezenská rámutatott Fico kormányának „hazaárulására" is a Szlovák Gázművek (SPP) privatizációjával kapcsolatban. „Tény, hogy az SPP anyavállalatának vesztesége miatt átvette a teljes felelősséget a vállalat felett az állam, s a nyereséget átadta az üzleti csoportoknak, ez teljesen felháborító az állampolgárokra nézve. Közben egyre több a bizonyíték van arra, hogy üzleti csoportok irányítják a kormányt“. Mezenská szerint a kormányt nem érdekli, mit gondolnak róluk az emberek.

A Smer is gyűjtött aláírásokat a második Dzurinda-kormány leváltásáért. A népszavazást 2004 áprilisában tartották a köztársaságielnök-választással egyetemben, ami végül érvénytelen lett.

sita/para