Parlamenti csetepaté: Anton Martvoň büntetőfeljelentést tesz Hlina ellen

2013. október 19. - 12:30 | Belföld

Október 21-én, hétfőn büntetőfeljelentést tesz Alojz Hlina ellen Anton Martvoň Smeres képviselő, mégpedig köztisztviselő megtámadása és rendbontás miatt.

Parlamenti csetepaté: Anton Martvoň büntetőfeljelentést tesz Hlina ellen

Mint ahogy ismeretes Hlina szeptemberi parlamenti ülésen támadt rá a kormánypárti képviselőre.

„Eltöröltük a képviselői immunitást. Hlina úrnak felelősséget kell vállalnia a tetteiért, úgy ahogy más hétköznapi embereknek. Senkit sem véd meg a képviselői mandátum. A fizikai támadásoknak nincs helye a hétköznapokon, sem a parlamentben. Muszáj példát szolgáltatnunk a társadalomnak“ – mondta Martvoň.

Hlina azért támadt rá Martvoňra, mert azt mondta róla, hogy kiskorúaknak adott el alkoholt. Hlina ezután a kijelentés után megragadta képviselő-kollégája ingnyakát, meglökte őt, ami után Martvoň leesett a székről. A Smeres képviselő a történtek után azt mondta, hogy Hlina megfenyegette őt, ám Hlina tagadtam hogy bántotta volna Martvoňt. „Ha bántottam volna, már az intenzív osztályon feküdne“ – jelentette ki a független képviselő, aki később bocsánatot kért viselkedése miatt a nyilvánosság előtt, azonban Martvoňtól nem kért elnézést, nem is áll szándékában ezt megtenni.

Hlina ügyével foglalkozott a mandátumvizsgáló bizottság is, azonban nem tudták megbüntetni őt. Hlina október elején büntetőfeljelentést tett a szociáldemokrata képviselő ellen zsarolás miatt, amihez az vezetett, hogy Martvoň azt mondta, nem tesz feljelentést ellene akkor, ha bocsánatot kér tőle a parlamnti ülésen.

Anton Martvoň elárulta, hogy eddig mérlegelt a feljelentéssel kapcsolatban, mert nem tudta hogy Hlina hirtelen felindulásból vagy szándékosan rontott-e neki.

sme/para