MAFFIA: Dalolnak a "cinegék" - Már tudják, ki ölte meg a Dinič-fivéreket!

2013. október 25. - 13:05 | Belföld

A Sýkora-klán börtönben ülő tagjai elkezdtek dalolni Edo és Róbert Dinič, az alvilág egykor ismert maffiavezéreinek kivégzéséről.

MAFFIA: Dalolnak a "cinegék" - Már tudják, ki ölte meg a Dinič-fivéreket!

A Nový Čas forrása szerint a rendőrség a börtönben ülő maffiózóktól származó információk alapján kezdtek el nyomozni a másfél évtizeddel ezelőtti leszámolások ügyében. Roman Deák meggyilkolása ügyében napvilágra került információk vezettek el hozzájuk is.

Az ügyben Róbert Lališt, a Sýkora-klán szökésben lévő vezetőjét, illetve a hozzá közel álló személyeket gyanúsítják.

A 34 és 31 éves Dinič-fivérek bűnözői csoportjához tartozott az 1999-ben meggyilkolt Roman Deák is. Ebben az ügyben is Róbert Lališt gyanúsítják, illetve a klánhoz tartozó másik ismert vezetőt, Martin Bihárit, az Oroszt, aki szintén szökésben van.

Vizsgálati fogságban ül azonban az ügyben szintén gyanúsított Martin Kováč (Halacska - Rybička), Ivan Cupper (Vincko), Jurij Fejer (Kis orosz). Deák meggyilkolását a rendőrség gyanúja szerint Marek Trajter rendelte meg, akit nemrégiben szállítottak haza Szlovákiába a Seychelle-szigetekről.

A gyanúsítottak közt van az ismét alvilági mészáros, Jozef Roháč is, akitől a Sýkora-klán segítséget kért ebben az ügyben (is).

A Dinič-testvérek a rendszerváltás után léptek a színre, és különböző védelmi pénzeken gazdagodtak meg. Az érdekeltségükbe tartoztak különböző éjszakai klubok, hotelok is. A rendőrség jelenleg egy olyan verzióval dolgozik, mely szerint a kivégzésük indítéka a Sýkora-klánnal folytatott konkurencia lehetett.

A rendőrség állítólag információkhoz jutott az ukrán Daler Hlavačka 1999-es meggyilkolásának ügyében is, aki a Dinič-csoporthoz tartozott, de az ukrán maffia vezetőjéhez, Ivan Ivanovič Miškovhoz is közel állt. Hlavačkát többek között a Mečiar-kormány egykori gazdasági minisztere, Ján Ducký meggyilkolása ügyében is gyanúsítják.

SITA/Čas.sk/para