Híd: A Smer a nacionalizmus olcsó mankójára támaszkodik!

2013. november 20. - 14:54 | Belföld

A Híd figyelmeztet, hogy Robert Fico nagyszombati nyilatkozatát követően Nyitra megyében is hasonlóan kampányolnak a magyarok ellen.

Híd: A Smer a nacionalizmus olcsó mankójára támaszkodik!

"A tegnapi Nagyszombat megyei gusztustalan és helytelen, nacionalista választási kampány után, ahol Robert Fico, a Smer-SD elnöke összefogásra szólította fel a szlovák polgárokat a magyarok ellen, Nyitra megyében is hasonló jelent meg" - hívta fel a figyelmet sajtóközleményében a Híd párt.

Úgy látják, hogy ott, ahol a Smer képtelen megfelelően irányítani a megyét, és megoldani az aktuális szociális és gazdasági gondokat, "a nacionalizmus olcsó mankójára támaszkodik".

"A Híd párt elítéli ezt a fajta megközelítést és sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a nacionalizmus négy év után ismét visszatért a szlovák politikai színtérre" - áll a közleményben.

Tomáš Galbavý, az SDKÚ, a Híd, az MKP, az SaS, a Nova és az OKS által is támogatott nyitrai megyeelnök-jelölt közölte, hogy ismerősei azzal hívták fel, hogy egy plakátot kaptak olyan szöveggel, hogy vajon Galbavýnak mit kínáltak fel a magyar pártok. Alatta pedig Milan Belica fotója volt azzal a szöveggel, hogy a szlovákok őt választják

h/para