Bauer Edit: Az elnökválasztáson nincs szándékom indulni

2013. november 28. - 14:43 | Belföld

Az Új Szó napilap szerdán az MKP lehetséges jelöltjeként említette Bauer Editet, a párt EP-képviselőjét.

Bauer Edit: Az elnökválasztáson nincs szándékom indulni

Az MKP a hét elején döntött arról, hogy a 2014-es elnökválasztáson saját jelöltet állít. Konkrét nevet azonban még nem hoztak nyilvánosságra, mivel arról december 14-én sorra kerülő ülésén dönt a párt Országos Tanácsa.

Ugyanakkor az Új Szó közlése szerint a leggyakrabban Bauer Edit, az MKP európai parlamenti képviselőjének neve merül fel.

Bauer Edit szerkesztőségünkbe is elküldött reakciójában közölte, hogy meglepetésként érte a hír, ugyanis mint mondta, erre senki nem kérte fel. Hozzátette, az Európai Parlament múlt heti strasbourgi plenáris ülése után egyenesen Etiópiába utazott az EP hivatalos delegációjával, ahonnét ma érkezett vissza. "Mivel tudomásom szerint a jelölt személyéről az MKP semmilyen testülete nem döntött, a "hír" kiszivárogtatása komolytalan" - szögezte le.

Bauer Edit kifejtette, hogy a hosszú évek során megszerzett európai tapasztalatát továbbra is a magyar közösség érdekében kívánja kamatoztatni. Végezetül pedig hangsúlyozta, hogy nem kíván az elnökválasztáson indulni.

(parameter)