Pluszpénzzel ajándékozza meg munkatársait Peter Kažimír

2013. december 10. - 11:28 | Belföld

Annak ellenére, hogy Peter Kažimír pénzügyminiszter leállítatta minden minisztériumnál a pénzjutalmak kiosztását, saját munkatársaitól ezt nem tagadja meg.

Pluszpénzzel ajándékozza meg munkatársait Peter Kažimír

Más minisztériumoknál dolgozó hivatalnokok többsége azonban nem örülhet majd pluszpénznek. A pénzügyminisztérium 301 ezer eurót különített el az ott dolgozók számára.

„Nem kapott évvégi jutalmat sem az államtitkár, sem a szolgálati hivatal vezetője sem“ – nyilatkozta Alexandra Gogová, a pénzügyminisztérium szóvivője. További 600 munkatárs azonban átlagosan 450 eurót kap majd kézhez. A minisztériumban múlt évben egy átlagfizetés 1600 euró volt, egész Szlovákiában egy átlagfizetés 800 euró.

Tavaly Kažimír befagyasztotta a pénzjutalmak kiosztását, hogy így is spóroljon az állam. Erre az évre azonban nem vonatkozik ez a rendelet, ennek ellenére 13 minisztériumnál nem kapnak semmilyen évvgi pluszpénzt.

Az igazságügyi minisztériumban még nem döntöttek az évvégi pénzjutalmak kifizetéséről – jelentette ki Alexandra Donevová szóvivő.

A rendőrök év közben is kapnak jutalmat teljesítményüktől függően. A kulturális-és védelmi minisztériumban is nagy valószínűséggel megjutalmazzák évvégén a hivatalnokokat. Hogy mekkora összeget kapnak, egyelőre nem tudni.

A kormányhivatalban azonban kijelentették, senki sem kap semmilyen pénzt. A földművelésügyi minisztériumban sem adnak pluszpénzt.

Jaromír Čižnár legfőbb ügyész „egyéni jutalmakat oszt ki munkatársainak egész évi munkájukáért“, azonban az összeget nem árulta el. Az ügyészek és a bíráknak nem igényelhetnek semmilyen pénzjutalmat, azonban a bíróságon dolgozó, irodai munkát végző dolgozók, akiknek fizetése 500 euró körül mozog, 120 eurót fognak kapni év végén.

sme/para