Elnapolták a dunahidasi kettős gyilkosság vádlottjának perét

2013. december 11. - 12:10 | Belföld

A 2004-e dunahidasi kettőgyilkossággal kapcsolatos bírósági tárgyalást már az elején el kellett napolni, ugyanis az egyik vádlottnak, Nikola P.-nek nem volt ügyvédje, ugyanis az visszaadta a védelmét.

A bíróság minderről két nappal a tárgyalás előtt értesült. „Négy hónapig volt mellettem, s úgy tűnt, minden rendben“ – mondta Nikola P. Ő nem akar saját ügyvédet választani, arra kérte a bíróságot, helyezzenek ki mellé egyet. Emiatt halasztották el 2014. március 12-én a tárgyalást, hogy legyen ideje az új védőnek áttanulmányozni a vádiratot.

Jozef B. és Karol Mello vádlottak nem jelentek meg a meghallgatáson, azonban mindketten beleegyeztek abba, hogy jelenlétük nélkül tárgyalják az ügyet, Karol Mello egy fénymásolt papíron küldte el beleegyezését, amiről azonban nem tudták megállapítani, hogy tényleg Karol Mello írta-e alá. A legutolsó információk szerint Mello Belize-ben tartózkodik.

A fiatal nőt és a kisfiút 2004 decemberében ölték meg Dunahidason ( Most pri Bratislave). A gyilkosság elkövetésével Branislav A.-t, Nikola P.-t és Jozef B.-t vádolják. A valódi cépont Juraj G. egykori rendőr, a meggyilkolt kisfiú édesapja volt. Az ő meggyilkolását a vád szerint Karol M. rendelte meg. A kétrendbeli gyilkossággal kapcsolatos másik ügyet ugyanezen a bíróságon tárgyalják, melynek Radoslav M. és Robert B. a vádlottjai. Az ügyészség áprilisban kérvényezte a két per összevonását, azonban ez a mai napig nem történt meg. A két vádlott annak ellenére nem került börtönbe, hogy az előző ügy tanúja ellenük vallott, ami a bíróság szerint nem törvényes.

A másik perben legutoljára a meggyilkolt kisfiú szülei tettek vallomást.

sita,sme.sk/para