A pártból való távozást fontolgatják az SDKÚ közismert képviselői

2013. december 11. - 16:58 | Belföld

Az SDKÚ-DS frakciójából távozik pár képviselő – a hírt megerősítette függetlenül egymástól a párt vezetőségének néhány tagja.

A távozást fontolgatja Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý és Magdaléna Vášáryová. Döntésüket várhatóan december 12-én vagy december 14-én jelentik be.

Beblavý nem volt hajlandó elárulni semmi konkrétumot ezzel kapcsolatban, de azt kijelentette, hogy még mindig az SDKÚ-DS tagja. Arra a kérdésre, hogy még meddig, azt válaszolta, hogy „megoldásokat keresnek a pártban maradásra”. Žitňanská nem volt hajlandó nyilatkozni ezzel kapcsolatban, Vášáryová pedig bulvárhírnek nevezte az egészet.

Az említett képviselők elégedetlenségének egyik oka az lehet, hogy Pavol Frešo közel engedte a párthoz azt a Dušan Repákot, aki az ĽS-HZDS képviselőt képviselte ügyvédként az Alkotmánybíróság előtt abban az időszakban, amikor is Vladimír Mečiar pártjának néhány tagja meg akarta szüntetni a speciális bíróságot.

Žitňanská elégedetlensége abból az időből fakad, amikor is alulmaradt a Pavol Frešoval pártelnökségért folytatott harcban. Kollégájával, Miroslav Beblavýval létrehozták a Tvoríme Slovensko projektet, ami nem tetszett jó pár SDKÚ-s képviselőnek, s a projektről be kellett számolniuk a párt elnökségének is. Hat órás tárgyalás után szankciók nélkül távozhattak a meghallgatásról, s Frešo kijelentette, hogy Žitňanská élvezi a bizalmát.

tasr/para

Címkék: SDKÚ, képviselők