Kétszáznegyvenhét elítélt karácsonyozhat a családjával

2013. december 21. - 17:34 | Belföld

Kétszáznegyvenhét elítéltnek adatik meg az a lehetőség, hogy a rácson kívül töltheti a karácsonyi ünnepeket.

Százötven személy jutalomként kap kimenőt és 94-en vannak azok, akik szigorúbb feltételek mellett mehetnek ki. A börtönökben 1239-en vannak előzetes letartóztatás miatt és 8615-en vannak azok, akiknek már megszületett a jogerős bírósági ítéletük.

Kimenőt jó magaviseletért lehet kapni, vagy azért, mert jó munkát végeztek a rács mögött. A börtönigazgató öt napra is adhat kimenőt az azt megérdemlő raboknak. Azok a rabok nem hagyhatják el a börtönt, akik szigorú büntetést kaptak.

Az elítélt szabadja során nem fogyaszthat alkoholt és nem kábítószerezhet. Miután visszatér a rács mögé, nem vihet be tiltott dolgokat, mint például alkoholt, gyógyszert, drogot, nyomtatott sajtót, rasszizmust népszerűsítő tárgyakat, fegyvereket, lőszert. Egészségre veszélyes élelmiszereket sem hozhatnak magukkal, sőt házi készítésű ételeket is tilos vinni a börtönbe. Az elítéltnek a kimenő során azon a megadott címen kell tartózkodnia., amit előzőleg bejelentett. Ha valaki nem tér vissza időben a kimenőről, a börtön rögtön informálja a bíróságot.

tasr/para