Olcsóbban megússza, aki most vásárol

2013. december 26. - 18:48 | Belföld

December 26-án rengeteg boltban karácsony utáni kiárusítást hirdettek, egyes üzletek akár 70 százalékos kedvezményeket is kínálnak.

Olcsóbban megússza, aki most vásárol

A Terno ügynökség elemzője, Ľubomír Drahovský szerint a leárazott kínálat bőségesebb lehet az előző évekhez képest.

A piaci elemzések szerint az élelmiszeriparon kívül tevékenykedő kereskedők bevételei nem ütötték meg a 2012-es szintet, azaz kevesebb árut tudtak eladni, mint tavaly. "Ezért feltételezem, hogy karácsony után bőségesebb marad a kínálat, mint 2012-ben" - nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Drahovský.

A ruhák, a cipők, vagy az elektronika iránt mutatott kisebb érdeklődés az esetek többségében a bizonytalan anyagi helyzetnek, a magas munkanélküliségnek és az emberek óvatosságának köszönhető.

70 százalék? Na persze!

Az akár 70 százalékos leárazások Drahovský szerint klasszikus marketinghúzásnak számítanak, ez főként arra szolgál, hogy a vásárló legalább menjen be az adott boltba. Az ilyen magas kedvezmények azonban általában csak a kínálat nagyon kis részére érvényesek. Viszont ha a vevő már bent van az üzletben, biztosan szemügyre veszi a kínálat többi részét is.

December 26-án a Tesco áruházlánc is leárazásokkal nyitott. "A karácsonyi ünnepek utáni időszakban üzleteinkben szinte minden játék, ruha, háztartási gép, vagy bútor körülbelül 50 százalékos kedvezménnyel kapható" - közölte a Tesco Stores SR szóvivője, Tomáš Ferenčák.

Ugyanígy jár el a Kaufland áruházlánc is. "Kiskereskedelmi tevékenységünk elsősorban az élelmiszerre irányul, ezért az év végén és az újév első hetében nagy kedvezményekkel készülnük vásárlóink számára, a leárazás a szezonális termékeket is érinti" - mondja a Kaufland szóvivője, Martin Gärtner. A Kauflandban szilveszter előtt akár 52 százalékos kedvezménnyel juthatunk hozzá az ilyenkor keresett tüzijátékokhoz, pezsgőkhöz, de sok élelmiszerhez is.

(tasr/parameter)