Dzurinda elvágódott az utcán, kórházba kellett vinni

2014. január 7. - 10:16 | Belföld

Mikuláš Dzurinda keddre virradóra fejsérüléssel kórházba került, a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház sebészeti osztályára szállították őt a mentők – erősítette meg a hírt a kórház sajtósa, Ladislava Šustová.

Dzurinda elvágódott az utcán, kórházba kellett vinni

A Sme információi szerint a volt miniszterelnököt egyéjszakás megfigyelésre benntartották a kórházban. Dzurinda a kassai Fő utcán található Hilton szálló előtt szenvedett sérüléseket. A politikus a hotelban szállt meg.

„Saját szemünkkel láttuk. Alig állt a lábán“ – nyilatkozta a Korzárnak két taxisofőr. Elmondásuk szerint Dzurinda hétfő este taxival tért vissza a szállodába Čermeľről, Rudolf Schuster 80. születésnapi ünnepségéről.

A két taxis a saját szemével látta, hogy pontosan este nyolc óra előtt megérkezett Dzurinda, szóba elegyedett a szembe jövőkkel, s cigarettát kért tőlük, amit meggyújtott, s neki akart támaszkodni az egyik szemétkosárnak, ám ez nem iskerült neki, a földre esett és beverte a fejét az asztfaltba. Nem tudott felállni, a Hilton két biztonsági őre segített neki, akik kihívták a mentőket.

FRISSÍTVE: A kormányfő kedd délben elhagyhatta a kassai egyetemi kórház baleseti sebészetét

sme/para