Egy durva hiba miatt kért bocsánatot a szlovák köztévé Ján Čarnogurskýtól

2014. január 8. - 15:58 | Belföld

Ján Čarnogurský köztársaságielnök-jelölt elfogadta az RTVS bocsánat kérését amiatt, hogy kedden a köztévé egyik riportjában az szerepelt főcímként, hogy a politikus legálissá tenné az azonos neműek házasságkötését.

Egy durva hiba miatt kért bocsánatot a szlovák köztévé Ján Čarnogurskýtól

Az RTVS hivatalosan bocsánatot kért az elkövetett hibáért. Čarnogurský reméli, hogy ilyen eset többé nem fordul elő.

Čarnogurský mosolyogva szemléli a történteket. „Mert az emberek ismerik a véleményemet a témával kapcsolatban. Nem akarok a sértettnek és haragtartónak tűnni a történtek miatt. Még tegnap elfogadtam az RTVS bocsánatkérését, s remélem csak amatőr hibáról volt szó, s nem szándékosan történt mindez“ – mondta Čarnogurský, aki mindehhez hozzátette, hogy emberek vagyunk, s tudnunk kell, hogy mikor keressünk konfliktust és mikor ne.

Dominika Šulková, az RTVS marketing-és kommunikációs osztályának vezetője szerdán a TASR-nek azt nyilatkozta, hogy természetesen bocsánatot kértek az érintettről. „A szerkesztő durva hibája miatt hibás főcím került a képernyőre. Ezt a hibát belső ügyként fogjuk kezelni. Čarnogurský úr stábjától személyesen és tekefonon is bocsánatot kértünk, a másik fél elfogadta a bocsánatkérést“ – mondta Šulková.

tasr/para

Címkék: Ján Čarnogurský