Egyelőre szó sincs Róbert Bezák érsek rehabilitálásáról

2014. január 11. - 08:40 | Belföld

Egyelőre szó sincs Róbert Bezák érsek rehabilitálásáról, sem arról, hogy hamarosan fogadná őt a pápa. Decemberben ugyan találkozott a püspöki kongregáció prefektusával, Marc Ouellettel, de azóta sem történt az ügyében előrelépés - írja az újszo.com.

Egyelőre szó sincs Róbert Bezák érsek rehabilitálásáról

Csütörtökön a Wir sind Kirche liberális mozgalom bécsi sajtótájékoztatóján Paul Zulehner osztrák pasztorálteológus beszélt Bezák rehabilitációjáról. Információit ugyan a volt nagyszombati érsek környezetéből szerezte, de a következtetéseket már maga vonta le, mert az említett találkozón az érsek semmilyen ígéretet nem kapott.

Bezák érseket rögtön a bussolengói kolostorba való beköltözése után, december 11-ére beidézték Marc Ouellethez, a püspöki kongregáció prefektusához. A beszélgetés az érsek szerint sokkal békülékenyebb hangnemben folyt. A prefektus ezúttal csak azt rótta fel neki, hogy könyvet jelentetett meg a leváltásáról. Bezák érsek azt mondta neki, hogy meg kellett védenie a becsületét a befolyásos vatikáni tudósítók által is közzétett információkkal szemben, amelyek szerint visszaélt az egyház vagyonával és homoszexuálisokkal vette körül magát.

ujszo.com

Címkék: Róbert Bezák