EP-választások: Kollár, Žitňanská, Mikloško és Dostál Lipšicék listájának húzónevei

2014. január 18. - 19:52 | Belföld

A NoVa pártlistáját az SaS-t elhagyó Jozef Kollár, Daniel Lipšic pártjának alelnöke vezeti.

EP-választások: Kollár, Žitňanská, Mikloško és Dostál Lipšicék listájának húzónevei

A második pozíciót Jana Žitňanská, a KDH-t Lipšiccel együtt elhagyó parlamenti képviselőnő kapta meg, míg a harmadik helyen František Mikloško, a KDS jelöltje szerepel. Erről döntött szombaton a NoVa országos tanácsa Eperjesen.

Az EP-választási lista negyedik helyét Ondrej Dostál, az OKS jelöltje kapta meg. A lista további pozícióit a NoVa jelöltjei foglalják el Juraj Droba és Martin Barto személyében, majd az egyes kerületek jelöltjei következnek: Štefan Baláž, Rastislav Bielik, Peter Geremeš, Damián Kováč, Juraj Benčík, Kornélia Fabišíková, Kristína Mičutová.

Az országos tanács ülésén szóba került az elnökválasztás is. Daniel Lipšic erről úgy nyilatkozott, hogy a választás első körében a jobbközép jelölteket tartják elfogadhatónak, választóik figyelmét pedig szeretnék felhívni arra, hogy éljenek választójogukkal, és szavazzanak közülük az egyikre. "A második körben azt a jobbközép jelöltet támogatjuk, aki a legtöbb szavazatot kapja, és Robert Fico kihívója lesz" - jegyezte meg.

Lipšic kijelentette, hogy kezdeményezte a jobbközép pártok vezetőinek találkozóját is, melynek célja az volna, hogy megegyezzenek abban, a választás második fordulójában azt a jelöltet támogatják, aki Robert Fico ellenfele lesz.

TASR/para