Hrušovský: Ukrajnában egyre rosszabb a helyzet, Fico pedig azzal fogalkozik, hogy mennyire katolikus

2014. január 20. - 16:09 | Belföld

Ukrajnában kezd elviselhetetlen lenni a helyzet – jelentette ki Pavol Hrušovský, a KDH frakcióvezetője, köztársaságielnök-jelölt.

Hrušovský: Ukrajnában egyre rosszabb a helyzet, Fico pedig azzal fogalkozik, hogy mennyire katolikus

Ukrajnában kezd elviselhetetlen lenni a helyzet – jelentette ki Pavol Hrušovský, a KDH frakcióvezetője, köztársaságielnök-jelölt.

Hrušovský számára érthetetlen, hogy Ivan Gašparovič államfő, Robert Fico kormányfő, Pavol Paška mélyen hallgat az ukrajnai helyzetről. A kereszténydemokrata politikus elfogadhatatlannak tartja az utcai erőszakot a kijevi utcákon, ezért nem is érti, hogy Szlovákia vezető politikusai miért hallgatnak ezzel kapcsolatban, ahelyett, hogy felemelnék a hangjukat.

„A legutóbb elfogadott törvények korlátozzák a tüntetéshez és a szabadsághoz való jogot, s ezt nem tartom demokratikusnak. Az efajta eljárás az önkényes uralomra való kísérlet“ – mondta Hrušovský, s mindehhez azt is hozzátette, hogy annak ellenére, hogy a világ próbál mindent megtenni az ukrajnai helzet rendezésével kapcsolatban, Szlovákia miniszterelnöke azzal foglalkozik, hogy most p katolikus, komunista vagy ateista-e.

„Ha Ukrajnában dramatikusan romlani fog a helyzet, az komoly védelmi és gazdasági hatással lehet a Szlvoák Köztársaságra“ – véli a politikus, aki szerint ahogy rajtunk is segítettek a nyugati országok, nekünk is segítő kezet kéne nyújtani az ukrajnai embereknek.

sita/para

Címkék: Pavol Hrušovský