A januári parlamenti ülészszakra fontos javaslatokat terjeszt be a Híd

2014. január 27. - 13:57 | Belföld

A közfeladatok ellátásáról szóló törvény módosítását és a vasúti kétnyelvű megnevezéseket célzó törvénymódosító javaslatokkal állt elő a Híd.

A januári parlamenti ülészszakra fontos javaslatokat terjeszt be a Híd

Andrej Hrnčiar, Bugár Béla és Solymos László terjesztette be a közfeladatok ellátásáról szóló törvény módosítását, amelynek célja, hogy a törvény hatálya alá tartozó szabad munkahelyek betöltése átláthatóan, a korrupció kizárásával, illetve csökkentésével történjen. „Az utóbbi időben egyre gyakrabban merül fel a korrupció gyanúja, amikor a szabad munkahelyeket, állami pozíciókat családtagokkal és ismerősökkel töltik be, ezért kiemelten fontos, hogy legyen egy olyan törvényünk, amely biztosítja az átláthatóságot“, nyilatkozta a párt alelnöke, Solymos László.

A párt másik törvényjavaslata a vasúti törvény módosítása, melynek beterjesztői Solymos László, Bugár Béla, Jakab Elemér és Érsek Árpád. A törvényjavaslat a Közlekedési Hatóság feladatául adja, hogy döntsön a vasútállomások kisebbségi nyelvű megnevezésének elhelyezéséről, amelyet köteles megtenni minden olyan községben, ahol a kisebbségi nyelvhasználati törvény hatályos rendelkezései értelmében a kisebbség nyelve a hivatalos érintkezésben használható és ahol vasútállomás van.

- para -