Paška több ezer euróért cenzúrázott

2014. január 27. - 09:43 | Belföld

Az újságírók elkülönítése, melyet Pavol Paška házelnök rendelt el, több ezer euróba került.

Paška több ezer euróért cenzúrázott

Az új beléptetőkapuk, melyeket az úgynevezett „tiltott zóna” ajtajaira szereltek fel, mostantól csak a csipkártyával rendelkező képviselőket és az alkalmazottakat engedik át a tárgyalóterembe, a bizottságok és frakciók irodáihoz, valamint a büfébe.

„Az átalakítások teljes összege 16 433,5 eurót tettek ki hozzáadott-érték adó nélkül.” – áll a parlament sajtószóvivőjének a Sme szerkesztősége által feltett kérdésre, melyben a rendelkezések anyagi vonzatát firtatták. A válaszból nem derül ki, hogy az összeg milyen tételeket tartalmaz.

A Sme a parlament által nyilvánosságra hozott számlák közt decemberben is talált egy 8942,53 euróról szóló, „a beléptetés ellenőrzésére szolgáló berendezés leszállítása és felszerelése” nevet viselő számlát. A szállító cég a volt rendőrségi vezető, Štefan Lastovka tulajdonában van, akinek a neve szerepel a Gorilla ügyiratokban.

Paška még decemberben határozottan cáfolta, hogy a kapuk felszerelése az újságírók szabad mozgásának megakadályozását szolgálná. A parlament sajtószóvivője szerint a fényképezés korlátozása nem vonatkozik a nagy tárgyalóteremre, csak azon bizottsági ülésekre, ahová újságíró csak kísérettel mehet.

Paška rendelkezése szerint szerkesztőségeként 3 újságírónak lesz belépési engedélye.

- sme.sk/para -