NEONÁCIK: Ismert színészeket is megvert már a csürhe

2014. január 31. - 09:14 | Belföld

Nem csupán a Mariatchi bár vendégeinek vannak kellemetlen tapasztalatai a nyitrai neonácikkal, akiket tavaly októberben vertek meg, hanem ismert szlovák színészeknek is.

NEONÁCIK: Ismert színészeket is megvert már a csürhe

Lukáš Latinákra és Milan Ondríkra is rátámadtak szélsőségesek még tíz évvel ezelőtt, amikor éppen sörözni voltak. Éppen Nyitrán próbáltak a színházban az ismert színészek. Mivel sok kocsma zárva volt, nem nagyon válogathattak, hogy hova ülnek be.

„Bementünk és láttuk, hogy nem jó a helyzet. A bárban egy nagyobb csoport ült, harminc év körüliek“ – a színész szerint nagyjából tizen voltak. Miután a pincér kiszolgálta őket, elkezdtek valamit skandálni. Hogy felemelték-e a kezüket, s úgy tisztelegtek-e mint a nácik, arra Latinák már nem emlékszik. Mivel kollégájával érezték, hogy ebből semmi jó nem fog kisülni, ezért minél hamarabb távozni akartak a bárból.

Lukáš Latinák (Fotó: aktuality.sk)

„Egyszer csak az egyik rámkiáltott: ‚Hé, te hippi‘! Mivel hosszú hajam volt, csak tippelni tudtam, hogy nekem szóltak“ – mondta a színész, aki egyszer csak lépteket hallott maga mögött, ezért gyorsan megitta a sörét, mert attól félt, hogy a fejét az asztalra nyomják. Megfordult, s ekkor egy boxerrel arcon vágták. „Folyott a vér az arcomon, felszakadt a szemöldök, a heg a mai napig látható“ – mesélte a színész. Ondríkot fejberúgták, Latinák szerint kollégája nem tudott felállni, olyan erős volt az rúgás. „A pincér azt mondta nekünk, hogy jobb lenne ha elmennék, hogy ne legyen rossz vége. Elmentünk a kórházba az elsősegélyre, azonban nem szóltunk a rendőröknek. Először szólni akartunk, de azt mondtam, ebből még problémáink lehetnek, mivel ismert emberek vagyunk“ – mondta Latinák.

Ondrík a SME egyik régebbi interjújában bevallotta, hogy már háromszor támadták meg őt. Egyszer Pozsonyban is. Elmesélte, hogy egy incidens során neonácik csoportja ment be az egyik bárba, ahol felemelt kézzel tisztelegtek. „Engem és még pár embert baseball ütővel ütöttek. Másnap azt hallottam a hírekben, hogy semmi komoly incidens nem történt“.

(Fotó: Milan Ondrík)

Latinák kijelentette, hogy ennek ellenére szereti Nyitrát, s nagyon dühíti az, hogy szabadlábon vannak azok a szélsőségesek, akik rátámadtak a nyitrai Mariatchi bár vendégeire.

sme.sk/para

Címkék: neonácik, Nyitra