Fico szerepel a legtöbbet a vitaműsorokban, leggyakoribb partnere Bugár vagy Figeľ

2014. február 6. - 14:08 | Belföld

A politikai vitaműsorok leggyakoribb vendége Robert Fico, míg az ellenzék részéről Pavol Frešo.

Fico szerepel a legtöbbet a vitaműsorokban, leggyakoribb partnere Bugár vagy Figeľ

A második Fico-kormány színrelépésétől, 2012 áprilisától 2013 decemberéig Robert Fico volt a leggyakoribb vendége a négy rendszeres vitaműsornak (5 perc múlva 12 - O 5 minút 12, A politikában - V politike, Szombati dialógusok - Sobotné dialógy, Testre szabva - Na telo).

Fico 43 alkalommal szerepelt, ebből 19-szer egyedül - derül ki a NEWTON Media ügynökség kvantitatív felméréséből.

A második helyezett Peter Kažimír (Smer) 37, míg a harmadik Robert Kaliňák (Smer) 27 szerepléssel.

Mindössze a negyedik helyen szerepel az ellenzéki pártok egyik politikusa, Pavol Frešo (SDKÚ) 26 részvétellel.

A miniszterelnök a 19-ből 15-ször a Szlovák Rádió Szombati dialógusok c. műsorában szerepelt vitapartner nélkül. Három alkalommal a TA3 adásában (A politikában), míg egyszer az STV-n sugárzott 5 perc múlva 12-ben.

Martin Gonda, a médiaügynökség elemzője szerint ha Fico vitapartnert kap, akkor is meglehetősen egysíkúan választanak, hiszen míg például a pártelnökök közül Igor Matovič-csal (OĽaNO) vagy Richard Sulíkkal (SaS) egyszer sem, addig például Bugár Bélával (Híd) és Ján Figeľlel kilencszer-kilencszer vitázott (ebből egyszer mindkettővel). Pavol Frešo ötször, Pavol Hrušovský (KDH) egyszer, míg Maroš Šefčovič eurobiztos szintén egy alkalommal szerepelt közösen Ficoval vitaműsorban.

A Radičová-kormány idején is Fico szerepelt a legtöbbet, összesen 57 alkalommal, míg Iveta Radičová csak második volt 26-tal. Ez utóbbiből azonban 22-szer egyedül.

SME/para