Van-e mit a tejbe aprítanunk? - kíváncsiskodik a Szlovák Nemzeti Bank

2014. február 10. - 18:47 | Belföld

Ha a napokban valaki bekopogtat önhöz és a pénzügyi helyzete felől érdeklődik, semmiképpen nem kell megijednie. Valószínűleg a statisztikai hivatal dolgozója lesz a váratlan vendég, aki a Szlovák Nemzeti bank megbízásából készít felmérést arról, milyen anyagi helyzetben vannak a szlovákiai családok, mire kénytelenek a legtöbbet költeni.

Van-e mit a tejbe aprítanunk? - kíváncsiskodik a Szlovák Nemzeti Bank

Rákérdeznek a keresetekre is

A szóban forgó hivatalos felmérés február és márciusban zajlik, hogy kiderüljünk, jól állunk-e pénzügyileg, avagy sem. A kérdezőbiztosok 400 településen 4 200 családot keresnek föl, ezért bárki sorra kerülhet. Többek között azt szeretnék tudni, mennyit keresünk, van-e és ha igen mekkora hitelt kell törlesztenünk.

Figyelem, mindenképpen tanácsos igazoltatni a kérdezőbiztost!

A kérdezőbiztosnak mindenképpen igazolnia kell a személyazonosságát és azt, hogy a statisztikai hivatal munkatársa, továbbá rendelkeznie kell a Szlovák Nemzeti Bank által szignált megbízólevéllel is. Ha nem tudja, esetleg nem akarja így igazolni magát, szélhámosról van szó.

A Szlovák Nemzeti Bank a felmérés során szerzett adatokat nem hozhatja nyilvánosságra, mindössze pénzügyi politikájának alakításához használhatja fel azokat.

noviny.sk/para