Pravda: Nem esik meg gyakran, hogy a szlovákiai magyarok magyar szélsőségesek ellen tüntetnének

2014. február 27. - 15:39 | Belföld

A Pravda csütörtökön a Jobbik Magyarországért Mozgalom kedden Dunaszerdahelyen tartott programbemutatójáról és az annak helyszínén a rendezvény ellen tüntetőkrl jelentetett meg írást.

Pravda: Nem esik meg gyakran, hogy a szlovákiai magyarok magyar szélsőségesek ellen tüntetnének

A független szlovák lap szerint a dunaszerdahelyi esemény egyike volt azoknak a rendezvényeknek, amelyeken a Jobbik vezetői azért vesznek részt, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, amire azért van szükségük, mivel mozgósítaniuk kell a választóikat a mozgalom "támogatottságának csökkenése miatt".

A cikk írója, utalva arra, hogy a Jobbik politikusait a lakossági fórum helyszíne előtt kedden "Nem kérünk a a náci eszmék exportjából" feliratú transzparenst tartó aktivisták várták, megjegyzi: nem esik meg gyakran, hogy a szlovákiai magyarok "magyar szélsőségesek" ellen tüntetnének. Hozzáteszi: ez, tekintetbe véve, hogy nemrégiben Komáromban Vona Gábor a Magyar Közösség Pártja ifjúsági társszervezetének a Via Nova ICS-nek a meghívására tartott előadást, azt jelzi, hogy a szlovákiai magyarság politikai képviseletei közötti küzdelem tovább élesedik majd.

mti/para