Üzent az SDKÚ Hrušovský-nak: Neki kell mérlegelnie, nem volna-e jobb mást támogatni

2014. február 28. - 13:59 | Belföld

Viliam Novotný, az SDKÚ alelnöke kijelentette, hogy a Népi platform által támogatott Pavol Hrušovský-nak kell mérlegelnie, jelölt-e marad a választásokig, van-e esélye bejutni a második körbe, illetve az autorizását is figyelembe véve nem volna-e jobb egy másik jelöltet támogatni.

Üzent az SDKÚ Hrušovský-nak: Neki kell mérlegelnie, nem volna-e jobb mást támogatni

Novotný leszögezte, hogy ha ő 5% körüli támogatást érne el a felmérések során, akkor inkább visszalépne egy másik elnökjelölt javára. "Hogy mit tesz Pavol Hrušovský, arról őt kell megkérdezni. Jó volna, ha az öt jobboldali jelölt (Andrej Kiska, Milan Kňažko, Radoslav Procházka, Pavol Hrušovský, Bárdos Gyula) tudna egymással tárgyalni, és egy olyan jelöltet generálni, aki a második fordulóban esélyes arra, hogy legyőzze Robert Ficót. Szlovákiának segítenének azzal, ha tudnának egymással tárgyalni" - jegyezte meg.

Az SDKÚ-DS csütörtöki elnökségi ülésén olyan állásfoglalást adott ki, hogy azon szavazóknak, akik elégedetlenek Robert Fico politikájával, segítene több ellenjelölt megegyezése az egyikük támogatásáról.

Pavol Frešo pártelnök szerint olyasvalakit kellene támogatni, aki a második fordulóban kiegyensúlyozott küzdelmet vívhat Robert Ficóval. Frešo azt viszont nem árulta el, hogy kire gondol, szerinte ugyanis többen is vannak.

A közös jelölt felmérési eredményeivel kapcsolatos elégedetlenségéről már hosszabb ideje beszélnek. Olyan vélemények is felmerültek, hogy Hrušovskýnak vissza kellene lépnie egy erősebb jobbközép jelölt javára.

Pavol Abrhan, a KDH alelnöke azonban erre úgy reagált pénteken, hogy nincs ok Pavol Hrušovský visszalépésére, hiszen a kampány csak most kezdődik.

"Pavol Hrušovský élvezi a támogatásunkat, hivatalosan három pártét is, emellett külföldről szintén. Úgy gondolom, a fontosabb viták még előttünk vannak, a kampány még csak most kezdődött el" - fogalmazott.

A Híd is kiáll Hrušovský mellett. Állásfoglalásukban pozitívan ítélték meg, hogy a felmérési eredmények ellenére is hajlandó harcolni. "Ha az egyezség másról szólna, akkor más volna, de jelenleg Hrušovský mögött állunk, és biztosan nem hátrálunk" - közölték.

TASR/para