Fiatalok és csórók - Elnökjelöltjeink, ahogy még nem láttuk őket!

2014. március 5. - 13:51 | Belföld

A Nový Čas készített egy összeállítást a szlovák államfőjelöltekről.

A lap kérésére válaszoltak fiatalságukkal kapcsolatos kérdésükre is.

Helena Mezenská (40)

"Diákkoromban egy virágboltban dolgoztam. Inspirált engem a csokrok készítése. Iskola mellett a virágkötésből éltem, és örömömet leltem benne. Annál is inkább, ha az eredmény a vásárlóknak is tetszett. Az örömük sokkal többet ért, mint amennyit a pénz, amit fizettek érte."

Radoslav Procházka (41)

"A fősikola alatt sok időt töltöttem a haverokkal víz mellett. az a kép Dél-Csehországban készült a Lužnice folyó mellett 1992-ben. Emellett akkoriban ásással egész jól tartottam a kondíciómat. Ez ugyanúgy vonatkozik a favágásra, de erre ma már csak évente mintegy háromszor van alkalmam.

Bárdos Gyula (56)

"Már nagyon fiatal korom óta dolgoztam. Eleinte csak a kertészetben, majd mikor megerősödtem, már építkezésen és egy szállító cégnél is. Továbbra is szívesen végzek fizikai munkát. Leszívesebben összekötöm a munkát éa szabadban töltött idővel."

Andrej Kiska (51)

"A fénykép nem sokkal 1989 után készült, amikor másfél évig egy amerikai benzinkúton dolgoztam. Szinte mindent rám bíztek, a szendvicsek készítésétől az ügyfelek kiszolgálásán és a pénztáron át egészen a takarításig. Nem félek a kétkezi munkától."

Pavol Hrušovský (61)

"Falun nőttem fel, és teljesen természetes volt, hogy fiatal fiúként segítettem szüleimnek a ház körül. Dolgoztam a szőlészetben és a földeken is. kemény élet volt, de sokat adott számomra. Árkokat ástam egy Križovany-i üzemben, és a fizetésemből biciklit vásároltam."

Robert Fico (49)

"A gimnáziumi éveim voltak számomra a legszebbek a tanulmányaim egész ideje alatt. Szívesen emlékszem a kirándulásokra, a sítúrákra, idénymunkákra. Az első bulik, kapcsolatok, szerelmek... A felnőttkor érzése, amely fokozatosan megérkezett, hihetetlen volt."

Čas.sk/para