Egyszerű emberek primitív megoldása: Törvény tiltsa a hazárdjátékot az adósoknak!

2014. március 7. - 09:56 | Belföld

A hazárdjátékokról szóló törvény módosításával szeretné elérni az Igor Matovič vezette egyszerű emberek pártja (OĽaNO), hogy az adósoknak, a csődeljárás alatt levő állampolgároknak és a szociális segélyekből élőknek tilos legyen a hazárdjáték.

Egyszerű emberek primitív megoldása: Törvény tiltsa a hazárdjátékot az adósoknak!

A kaszinós játékokat forgalmazók és üzemeltetők szövetségeinek képviselői szerint egyáltalán nem jelentené a játékfüggők védelmét egy efféle jogszabály, ellenben megint csak a játékipari vállalkozásokat diszkriminálná.

Az OĽaNO törvénymódosítási javaslata úgy módosítaná a jelenleg hatályos jogszabályt, hogy csak olyan emberek játszhassanak a játékkaszinókban, akiknek semmilyen adósságuk nincsen, főként a szociális és az egészségügyi biztosítókkal szemben és nem folyik ellenük csődeljárás.

A szóban forgó törvényjavaslat nem tér ki arra, milyen ellenőrzési mechanizmussal lehetséges kiszűrni egy-egy szórakozóhelyen, hogy kik azok a személyek, akik jogosulatlanok pld. a játékgépek használatára.

„A játékfüggőséget, az alkoholizmust, mivel lelki betegségről van szó, lehetetlen törvényekkel megakadályozni, sokkal inkább az specializált egészségügyi intézmények feladata a gyógyításuk” - jelentette ki Juraj Danielis, a kaszinós játékokat forgalmazók és üzemeltetők szövetségeinek szóvivője.

tasr/para