Bugár: Hrušovský bukása nem jelenti a régi politikusok alkonyát

2014. március 17. - 13:55 | Belföld

A Híd elnöke szerint vége a Népi Platformnak, az nem működik, ám ezt előbb a többi párt vezetőjével beszéli meg.

Bugár: Hrušovský bukása nem jelenti a régi politikusok alkonyát

„Akár bevallom, akár nem, ez érvényes. Ám előbb a kollégáimmal szeretném megbeszélni. Ott elmondom pártunk véleményét, majd tájékoztatom a médiát is.” – nyilatkozta Bugár.

A Híd elnöke szerint nem érdemes életben tartani egy olyan Népi Platformot, mely ad-hoc módon működik. Továbbra is támogatja az együttműködést a partnerekkel, ám a nem kívánja alárendelni pártja érdekeit a Népi Platforménak.

„Az, hogy mindig alárendeltük saját pártunk érdekeit a Népi Platforménak, a jövőben már nem érvényes. Ad-hoc módon együtt tudunk működni a KDH-val és az SDKÚ-val is vagy más pártokkal, de csak konkrét cél érdekében.” – hangsúlyozta Bugár.

A Híd elnöke szerint Pavol Hrušovský 3,3%-os eredménye az elnökválasztáson nem jelenti azt a közvélemény részéről, hogy a régi politikusokat már nem akarják. Amennyiben ez igaz lenne, akkor ő nem lenne a népszerűségi listák élvonalában.

„Az emberek a feledésbe küldenének.” – mondta Bugár.

Szerinte azt sem jelenti Hrušovský sikertelensége, hogy a politikusok nem tudnak semmit sem tenni az emberekért, nem tudják megoldani a problémákat. Szerinte az a kérdés, hogy hogyan tegyék azt.

„A Híd egy polgári vízió felépítését tűzte ki célul, hogy meggyőzzük az embereket, hogy másként is lehet dolgozni.” – állítja Bugár.

- sme.sk/para -