Kilépett a Népi Platformból a Híd párt

2014. március 18. - 18:07 | Belföld

Az elmúlt napok eseményei a szlovákiai politikában minden politikust és politikai pártot saját álláspontjuk egyértelmű, világos és felelősségteljes megfogalmazására kötelezik. Tíz nappal ezelőtt már hangot adtunk aggodalmainknak, és ezeket az elnökválasztás teljes mértékben beigazolta. A Népi Platform egyaránt képtelennek bizonyult az állampolgárok és a résztvevő felek elvárásainak beteljesítésére – áll a Híd párt Paraméterhez eljuttatott nyilatkozatában.

A Híd párt ezen körülmények és tények gondos megfontolása után úgy döntött, hogy kilép a Népi Platformból.

Meggyőződésünk, hogy a szlovák jobboldalnak egy új arculatra van szüksége, egy olyan polgári vízióra, ami az állampolgárt visszahelyezi az őt megillető helyre – a figyelem középpontjába. A Híd párt ennek a folyamatnak kezdeményezője és aktív résztvevője szeretne lenni. A párt készülő hosszú távú programja, a Polgári Vízió 2016 ebben a szellemben készül, és az együttműködés egyik alapja lehet.

A jobboldal új arculatának kiépítéséhez partnerek keresünk, és szeretnénk együttműködni mindazokkal, akik részt akarnak venni a politikai jobboldal megerősítésében.

-para-