Lehull a lepel: Matovičék képviselője hozta a formáját, számára Fico a követendő példa

2014. március 21. - 14:06 | Belföld

Štefan Kuffát az bántja, hogy a KDH Andrej Kiskát támogatja az elnökválasztás második körében.

Lehull a lepel: Matovičék képviselője hozta a formáját, számára Fico a követendő példa

"Ez egy visszataszító üzlet, amit én elutasítok. Mit kaptak ezért? Mit ígért maguknak ezért az a Kiska?" - jelentette ki az OĽaNO képviselője a parlamentben.

Kuffa nem érti, hogyan támogathatja a KDH Kiskát, mikor ő nem felel meg az ideológiáiknak. Leszögezte, hogy ő nem fog Kiskára szavazni, mivel nem tetszett neki a válasza, miszerint nem tudja mi az a szcientológia. "Akkor ő egy ostoba, vagy hazudik. A KDH pedig itt hangoztatja, hogy egy ilyen jelöltet támogat" - fogalmazott.

Kuffa nem árulta el, kit támogat ő, azt viszont igen, hogy Robert Fico kijelentése tetszik neki arról, hogy elutasítja a regisztrált partnerség bevezetését. "Mérföldekkel világosabb választ adott. Csak két szóból állt, és ez tetszett. Egyértelmű nemet mondott. Kiska kitérő választ adott, és én nem szeretem a kitérő válaszokat alapvető kérdésekben" - szögezte le.

Ľubomír Galko (SaS) erre azt kérdezte Kuffától, hogy vajon egy olyan jelöltet támogat-e majd, "aki a saját titkárnőjével csalja meg a feleségét".

Kuffa szerint nagyobb bűn, ha a megcsalás után még el is válnak. "Az a másik jelölt megcsalt, aztán még el is vált. Az első jelölt pedig még mindig a feleségével él, és a házasságukat is megőrizték".

Štefan Kuffa korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, amikor betiltotta volna az olyan "rémisztő" játékokat, mint a vámpír-trendeket meglovagló Barbie-babák és hasonlók, illetve amikor betegnek titulálta a homoszexuálisokat, akiket nem szabadna hagyni egyedül járkálni az utcán.

TASR/para