134 ezer euró: csak egy órányi hazugságvizsgálatért Ficonak!

2014. március 24. - 14:53 | Belföld

Igor Matovič 24 órára érvényes ajánlatot tett Robert Fico köztársasági elnök-jelöltnek: ha egy órán keresztül aláveti magát a hazugságvizsgálatnak, úgy ő eddigi képviselői keresetének megfelelő összeget fizet neki.

134 ezer euró: csak egy órányi hazugságvizsgálatért Ficonak!

"Az emberek megérdemlik a biztonságot – ez Robert Fico jelmondata. Akkor megérdemlik azt a biztonságot is, hogy a megválasztandó köztársasági elnök nem egy korrupt báb lesz, melyet különböző pénzügyi csoportok tartanak a markukban.“ – magyarázta az újságíróknak Matovič. Három kérdést szeretne feltenni a jelenlegi miniszterelnöknek:

– az övé e az a telefonbeszélgetésbeli hang, mely 75 millió eurónyi fekete-pénzről beszél, melyet a Smer pártfinanszírozására hasznának majd?

  • - járt-e megállapodásokat összehozni a Gorilla akták által leírt lakásba?

A harmadik kérdést meglepetésnek szánja, ám az is a korrupcióra vonatkozik.

Amennyiben Robert Fico miniszterelnök mindhárom kérdésre hiteles negatív választ produkál, úgy nem csak a hatalmas pénzösszeget, de Igor Matovič politikából való távozását is megkapja. Illetve: amennyiben Fico még hétfő estig elfogadja a hazugság-vizsgálatot, úgy Matovič rá szavaz majd a köztársasági elnök-választás második fordulójában. Szerinte a hazugságvizsgálatot meg lehet ejteni a szombati második fordulóig.

- sme/para -