ELNÖKVÁLASZTÁS - Berényiék egyik jelöltet sem, tehát Ficót támogatják...

2014. március 26. - 17:06 | Belföld

Az elnökválasztás második fordulójába jutott két jelölt - Robert Fico és Andrej Kiska - egyikét sem támogatja, s ezzel a szombati voksoláson a döntést a választókra bízza a Magyar Közösség Pártja (MKP) - tájékoztatta az MTI-t párt vezetése szerdán.

ELNÖKVÁLASZTÁS - Berényiék egyik jelöltet sem, tehát Ficót támogatják...

Az MKP vezetése ezt a döntést a párt elnökségének szerda délutáni ülésén hozta meg.

Döntésüket azzal indokolták, hogy Robert Ficót "az elmúlt évek tapasztalatai alapján" nem kívánják támogatni, mint ahogy Andrej Kiskát sem, mivel nem élt azzal a lehetőséggel, hogy konkrétumok szintjén felvállalja a felvidéki magyarság megmaradását célzó, az MKP által megfogalmazott lépéseket. Ez utóbbit Berényi József, az MKP elnöke az első forduló eredményeinek nyilvánosságra hozatalát követően szabta bármelyik jelölt támogatásának feltételéül.

Támogatni az ellenjelöltet, vagy nem támogatni Ficót - nem mindegy...

Az államfőválasztás első fordulója előtt Bárdos Gyula elnökjelölt a Paraméternek adott interjúban így nyilatkozott: "(...) A második fordulóban pedig megszólíthatom azokat, akik megtisztelnek bizalmukkal, hogy azt a demokratikus jelöltet támogassák, aki a regnáló miniszterelnökkel szemben fog indulni. Én nyílt lapokkal játszom, és a demokratikus oldalon vagyok, tehát nem kell félni, hogy a rám leadott voks elveszik." Ennek ellenére a választás második fordulója előtt Bárdos a Facebookon óvatosan csak ennyit közölt: "Szeretném leszögezni, továbbra is érvényes korábbi álláspontom, miszerint biztosan nem támogatom Robert Ficót."

mti/para