ELNÖKVÁLASZTÁS - Mesežnikov: Fico a saját csapdájába esett

2014. március 30. - 14:49 | Belföld

Olyan hatalmi rendszert épített ki, amely rákényszerítette őt az indulásra.

ELNÖKVÁLASZTÁS - Mesežnikov: Fico a saját csapdájába esett

Egy nagy politkai pártnak, mint amilyen a Smer is, több jelöltjének kéne lennie a különböző posztokra. A Smer főnöke és miniszterelnöke, Robert Fico viszont olyan hatalmi rendszert épített ki, amely rákényszerítette őt arra, hogy csak ő induljon az elnökválasztáson – fejtette ki a TASR hírügynökségnek Grigirij Mesežnikov politológus. „- Ez a párt senki más jelöltet nem állított, Robert Fico pedig leégett. Ez számára lecke“- modta az elemző.

Mesežnikov szerint Fico rossz kampányt folytatott, zavaros üzenetekkel. Egyszer a konzervatív választók megszólításáról szólt, a végén a magyar választókhoz fordult, ám a szcientológiával kapcsolatos üzenetei hiteltelennek, hamisnak bizonyultak. Mesežnikov szerint bár Fico Kiska választóit akarta elbizonytalanítani, pont az ellenkezőjét érte el, mert csak felidegesítette őket.

Andrej Kiska Mesežnikov szerint egészében jó kampányt folytatott, folyamatosan beszélt a választókkal, nem taktikázott, mióta bejelentette indulását, azóta konzekvens módon viselkedett, járta az országot és az embereket szólította meg.

TASR, -para