Maffiagyilkosság: tanúkihallgatással folytatódott Mikuláš Černák pere

Az egykori maffiafőnök törvénytelennek nevezte a pert.

Maffiagyilkosság: tanúkihallgatással folytatódott Mikuláš Černák pere

A szakértők és a tanúk meghallgatásával folytatódott ma Mikuláš Černák volt maffiafőnök főtárgyalása a Besztercebányai Járásbíróságon. Černákot egy 17 évvel ezelőtti gyilkosságban való bűnrészességgel vádolják. Imrich Oláhot végezték ki – többen. A holttestet évekkel később Horhát községben találták meg elásva.

A bíróság előtt a kriminalisztikai szakértő, a helyszínelő technikus is vallomást tett, aki az eset fotódokumentációját készítette 2005-ben. Megszólalt az a tanú is, aki Oláhnak autót kölcsönzött – röviddel az eltűnése előtt. A tanú szerint Imrich Oláh azt mondta, hogy el kell mennie valahova, és lehet, hogy már nem jön vissza. A tanú céges kocsit adott neki kölcsön. A kocsi néhány napig hiányzott, aztán jött az információ, hogy az egyik poprádi lakótelepen parkol.

Mikuláš Černák pere január 16-án kezdődött. A maffiafőnök akkor azt mondta, hogy a per törvénytelen, mert nincsenek ellene közvetlen bizonyítékok. Akkor, januárban Černák néhány volt barátja is tanúskodott. Ján Kán, az egyik legközelebbi volt barátja nem emlékezett a tetteire, de Oláh megyilkolásával kölcsönösen vádolták egymást a bíróság előtt. Márciusban szintén a maffiafőnök volt barátai tanúskodtak, J. Šoučík, S. Surový  és M. Kaštan, valamint az orvosszakértő, aki szerint ennyi év után a csontvázleletből nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy miként halt meg Imrich Oláh.

Mikuláš Černák jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

TASR, -para