Az SNS szerint kétszínű a Smer

2014. április 5. - 14:12 | Belföld

Mást mondanak Brüsszelben és mást itthon.

Anton Danko, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) EP-képviselőjelöltje szerint a SMER kétszínű politikát folytat, ugyanis amíg idehaza Fico pártja alkotmányban rögzítené a család fokozott védelmét, a Smer europarlamenti képviselői Brüsszelben épp az ellenkezőjét teszik, a leszbikusok, homoszexuálisok, biszexuálisok és transzneműek jogainak kiszélesítésére szavaznak. Danko a TASR-nek úgy nyilatkozott, a SMER az európai szociáldemokrata frakció tagja, a frakció pedig a klasszikus házasságot a homoszexuálisok, biszexuálisok és transzneműek jogai elleni támadásként értékeli. Danko szerint Hannes Swoboda, a frakció elnöke épp ezért kritizálta élesen a SMER-t, mert a párt a szlovák alkotmányban a házasságot kifejezetten egy férfi és egy nő természetes kapcsolataként definiálná.

Danko úgy véli, mivel az uniós jogok a szlovák jogrend felett állnak, azzal, hogy a SMER Brüsszelben mást mond és másra szavaz, mint amit itthon szorgalmaz, tulajdonképpen papírfecnit csinál a szlovák törvényekből.

„-Nincs olyan képviselőkre szükségünk az europarlamentben, akik mindig oda hajlanak, amerre a szél fúj“ – jelentette ki az SNS képviselője, hozzátéve, hogy ők Brüsszelben is a klasszikus családmodell mellett harcolnának, sőt Szlovákiában ezt kizárólagossá tennék.

TASR, -para