Április 15-től korlátozzák az újságírók munkáját a parlamentben

2014. április 8. - 14:38 | Belföld

Nem fényképezhetik a képviselők személyes tárgyait és a büfébe se mehetnek.

Április 15-től korlátozzák az újságírók munkáját a parlamentben

Április 15-étől a parlamentbe akkreditált újságírók már nem mozoghatnak majd szabadon a folyosókon, nem mehetnek be a parlament büféjébe, nem fényképezhetik a képviselők személyes tárgyait és csak kísérettel mehetnek be a bizottsági ülésekre.

A korlátozás már február közepétől érvényes lett volna, de el akartak készülni az új sajtóhelyiséggel. Most már az üléstermi padokban sem szad fotózni a képviselők személyes tárgyait. Aki ezeket a szabályokat megszegi, attól elvehetik a belépőjét és végképp kitilthatják a parlamentből.

Az ellenzék élesen támadta Pavol Paška házelnököt, sőt vissza akarták őt hívni az új szabályok miatt, mondván, hogy korlátozza a sajtószabadságot és gusztustalan módon korlátozza az újságírók szabad mozgását. „- Ez a kis korlátozás azért van, hogy összhangba hozzuk a parlament működését a törvényben előírtakkal“-mondta Daniel Guspan háznagy a sajtónak. A büfée szerinte azért nem mehet be a sajtó, mert a büfé nem nyilvános, az csak az alkalmazottaknak van. Paška viszont többször is azt mondta ,hogy a képviselők nem alkalmazottak. A háznagy szerint akkor azok, amikor a büfében étkeznek, mert neki kell biztosítaniuk az ételt számukra.

TASR, -para

Címkék: pozsonyi parlament