Kňažko indulhat a pozsonyi főpolgármesteri címért, a KDH támogatná

2014. április 11. - 13:18 | Belföld

A KDH pozsonyi alapszervezete támogatá Milan Kňažkót abban, hogy ő legyen Pozsony főpolgármestere az őszi helyhatósági választások után.

Kňažko indulhat a pozsonyi főpolgármesteri címért, a KDH támogatná

Ezt az alapszervezet elnöke, Dušan Pekár jelentette be pénteken. Eredetileg ő indult volna a posztért, de közölte, hogy hajlandó visszalépni, és támogatni Kňažkót. Utóbbi, aki az elnökválasztás első fordulójában a negyedik helyen végzett, és Pozsonyban konkrétan a legtöbben rá szavaztak, még nem döntötte el, hogy indul-e.

Milan Kňažko úgy reagált Pekár szavaira, hogy becsüli a bizalmukat, ugyanakkor hozzátette, hogy ha indulna, akkor függetlenként, viszont elfogadja a pártok támogatását. Annyit közölt, hogy indulása attól is függ, hogy milyen személyiségek állnának mellé, illetve attól, hogy hogyan szerepel a közvélemény-kutatásokon.

Pekár elmondta, hogy Pozsonyban széleskörű koalíciót szeretnének létesíteni a támogatása érdekében. Pekár jelenleg Pozsony-Főrév (Ružinov) polgármestere.

A polgármesteri székért azonban harcba szállna az SDKÚ-DS kerületi és városi képviselője, Ivo Nesrovnal is. Ezt még januárban jelentette be. Pavol Frešo SDKÚ-elnök akkor azt mondta, hogy a megyei választásokhoz hasonlóan a ezúttal is érdekükben áll a nagykoalíció létrehozása a Smer jelöltjével szemben.

A jelenlegi főpolgármester, Milan Ftáčnik (független, a Smer támogatásával) hivatalosan még nem jelentette be indulását, ám szóvivője, Ľubomír Andrassy korábban már úgy nyilatkozott, hogy a főpolgármester szeretné folytatni munkáját a város eladósodottságának visszafordításában.

TASR/para