Szünetel a tűzoltósági mentőszolgálat, nincs rá pénz…

2014. április 12. - 10:01 | Belföld

A tűzoltósági mentőszolgálat, amit havonta közel 120 alkalommal vesznek igénybe balesetek során, jelenleg korlátozva van. Mindezért a Belügyminisztérium által visszavont pályázat a felelős, amely biztosította volna az egészségügyi kellékek ellátását.

Szünetel a tűzoltósági mentőszolgálat, nincs rá pénz…

„Tudomásul vesszük az ügy fontosságát, a hiányosságokat pedig igyekszünk ideiglenesen megszüntetni nyilvános közbeszerzés formájában” – nyilatkozta Petar Lazarov, a belügyi tárca kommunikációs osztályának munkatársa.

Emberi életek ennek ellenére nem kerülnek veszélybe a hiányosságok által, mivel a tűzoltósági mentőkocsikon kívül az országos mentőszolgálat járművei is rendelkezésre állnak, közülük 273 állandó szolgálatban van.

A légi mentéssel kapcsolatban azonban továbbra is problémákkal küzd az ország, ugyanis kevés mentőhelikopter képes szolgálatot teljesíteni. Zuzana Zvolenská egészségügyi minisztert okolták a 2013 őszén bekövetkezett halálos kimenetelű balesetért az Erdőháton, mivel szerződések hiányában nem tudott a helyszínre érkezni légimentő.

(cas.sk)