FALIÚJSÁGTENDER: A rendőrség már lezárta volna a nyomozást, de az ügyészség közbelépett

2014. április 16. - 13:38 | Belföld

Tibor Gašpar országos rendőrkapitány januárban közölte, hogy az ügyben megbízott nyomozó elvégzett minden szükséges műveletet ahhoz, hogy megtehessék a vádemelési javaslatot.

FALIÚJSÁGTENDER: A rendőrség már lezárta volna a nyomozást, de az ügyészség közbelépett

A vádemelést azonban a mai napig nem tették meg, az ügyészség ugyanis további bizonyítékokat kér ehhez. A nyomozást így folytatni kellett. Az Aktualne.sk portál számára ezt a rendőrparancsnokság is megerősítette.

"A nyomozó decemberben az utolsó műveletek elvégzését tervezte, hogy az ügyet lezárhassa. Újabb fejlemények felmerülése miatt azonban a vizsgáló ügyész utasítást adott a nyomozás folytatására, amelyet emiatt a mai napig nem zártak le" - közölte Andrea Dobiášová rendőrségi szóvivő.

Azt nem árulta el, milyen konkrétumot kért a Speciális Ügyészség ügyésznője. Hasonló szellemben nyilatkozott Jana Tökölyová ügyészségi szóvivő is.

"Önök, az újságírók mindig mindent hamarabb tudnak, én semmiről sem tudok" - válaszolta újságírói kérdésre Marián Janušek korábbi SNS-es régiófejlesztési miniszter, akinek tárcájánál zajlott le a kétes tender. "Remélem, mielőbb lezárják, számomra ez az ügy kellemetlen. Politikai felelősséget vállaltam, de továbbra is úgy érzem, hogy semmi rosszat nem követtem el" - jegyezte meg.

Aktualne/TASR/SME/para